"Blue" Diving Center

Learn To Dive...

Istoric de Scufundari

Ideea primului aparat de respirație sub apă, o oală inversată deasupra capului scafandrului pentru a ține aerul, îi aparține lui Aristotel.

Tucidide menționează, de asemenea, scafandri care au văzut barajele submarine din Siracuza, în timp ce Arrian povestește cum Alexandru cel Mare a folosit scafandrii în asediul Tirului.

Ingineri medievali renumiți, precum Leonardo da Vinci, au proiectat, construit și implementat mecanisme care ar putea prelungi șederea scafandrului pe apă, în principal din motive de construcție sau militare.

Primul aparat respirator a fost realizat de Roger Bacon în 1240

O contribuție importantă la înțelegerea comportamentului uman într-un mediu hiperbaric a fost descoperirea englezului Robert Boyle, care în 1660 a studiat proprietățile fizice ale aerului comprimat. Legea lui Boyle descrie efectul modificării presiunii asupra volumului și densității gazelor, care este de o importanță capitală pentru fiziologia scufundărilor.

Prima descriere a unui dispozitiv care îndeplinea obiectivele scufundării a fost publicată de matematicianul Scott în 1664 și a fost un clopot.

În 1669 Sinclair a publicat desene ale unei mașini de scufundare utilizate în 1588 și 1665 în căutarea unor epave de comori.

Halley și Smithon au îmbunătățit designul clopotului și au devenit primele sale aplicații într-o varietate de activități subacvatice

În 1680 a urmat matematicianul și fizicianul Giovanni Borelli care a inspirat și a formulat recomandarea aproape tuturor echipamentelor, dar numai la nivel teoretic

În 1840, Benoit Rouquayrol și Auguste Denayrouze au îmbunătățit scufundările primitive ale lui Augustus Siebe.

În 1878 a fost introdus primul dispozitiv cu circuit închis.

În 1920, invenția aripioarelor de scăldat a fost semnificativă, de către locotenentul Collie al marinei franceze, care a rezolvat problema propulsiei subacvatice.

Invenția și rafinamentul regulatorului de presiune de către Jacques Cousteau și Ganio au schimbat radical scena 

Cu ajutorul unor bărbați precum Dima, Hans Has etc. dar dezvoltarea rapidă a studiului și tehnologiei scufundărilor face salturi mari pentru cucerirea fundului mării.   

   .